fredag 7. september 2007

Bedre seint enn aldri :)

Hei folkens. De he blitt dårlig med oppdatering av loggen pga dårlig tilgong til internet, men no sitte ej å skrive på min egen pc å so legge ej det ut imorga når ej fe internett igjen :)
Sist ej skreiv va ej vel i Kuala Lumpur om ej ikkje huska feil so ej kan ta det frå der.
Vi reiste fra hotellet kl 0800 om morgonen og flyet til Singapore gjekk kl 12 30. På grunn av mitt inntak av tabletta for flyskrekk so huska ikkje ej so detaljert ka som foregjekk på flyturane, men ej kan sei det slik at til større flya e, til mindre redde e ej. Søve stort sett på flya sjøl om dei he vore opptil 10 tima longe. I singapore va vi i tre daga på et hotell midt i byen. Vi fann fort ei pizzasjappe so ej fekk i mej noke mat (endelig). He slete litt med matlysta sida vi va på Crab Island der ej fekk helt stygga ta matlukta. E uvandt å kome til en plass å ikkje ha tilgong på «normal» mat i det heile tatt, og uansett ka du ete so kjenne enn smaken av de en lukta i gatene heile tida. Brr.. Men ej kjeme på no at ej faktisk skreiv litt om Singapore i bloggen, der ej nevnte vi hadde vore på et universitet som heite Limkokwing. Jauda.. Det va første dagen.. Då va vi også å besøkte den norske sjømannskirka i singapore. Va litt deili å høre andre som snakka norsk igjen.
Den andre dagen va vi på nattsafari!!! De va kjempespennande.. Vi tok taxi i ca en hall time og kom fram da i 8 tida om kvelden. Der betalte vi 32 singaporske penga (va de dollar?) som tilsvara ca 60 kr.. Viss ikkje ej blingsa helt no da..
Det første ej såg når ej kom inn va en stakkars liten pus som satt på en stubbe mens en mann heldt na i band. Det såg ut som en baby-leopard eller noke, og folk kunne komme opp på scena der å stille sej bak å få tatt bilde av sej i lag med dinne pusen. Det samme gjaldt en stor slange som hang i treet ved siden av. Sida ej e ferking med kameraet mitt og det IKKJE va lov å bruke blitz inne på området der, so hadde ej (og monge andre) litt problem med og få ok bilde. Vanskelig å stille inn på disse speilreflekskamera syns ej, sjøl om ej he fått litt tips av Raymond og Kjetil på gruppa. Flinkis-fotografane :) Men jauda. Vidare satt vi i et ope tog som kjørte oss gjennom dei forskjellige plassane og fortalte om dyra. Det va faktisk VELDI skummelt. Det va mørkt og dyra va skilde fra oss «kun» ved noke sånne grope eller elva, so det virka som dei bere kunne gå bort til oss når dei ville. Å når den eine hyena kom springande ned mot oss må ej sei ej fekk LIIIIIITT panikk. Hehe..
Vi såg nasehorn, løve, tiger, elefanta, STORE elefanta, giraffa og masse andre søte, fine, stygge eksotiske dyr. He tatt noke bilde, men dei blei ikkje noke bra.. Veldi synd. Opplevelsen på nattsafari va helt super, veldi masse på grunn av stemninga som va der. Mørke natta, og kun områda der det va dyr va opplyst med dempa belysning. Ej fekk til og med sjå den Oh store løve stå på kanten av «et stup» å brøøøøle. Ganske kult. :)
Jess, det va singapore.. Dagen etter, eller rettare sagt kl hall 3 om natta sto vi opp og pakka sakene våre.. Bussen forlot Singapore kl hall 4 om natta, og vi ankom flyplassen en halltimes tid etter. Flyet gjekk herfra til Kuala Lumpur igjen (ca en time me fly), og derfra til Sydney (ca 8,5 tima) og derfra til Brisbane som tok ca 1,5 tima. Etter en looooooonge dag me reising va vi endelig framme i Brisbane by der vi blei mottatt på Abbey Appartments med pizza og cola. Ej å ho Lene-Celine fekk rom nr 604, og blei veldi positivt overraska når vi kom opp på rommet. Det e forresten her ej sitte no å skrive :) Her he vi kombinert stove med kjøkken, kjøleskap, frysar, microbølgeovn, spisebord, eget soverom med verdas største dobbeltseng, og bad med vaskemaskin og trommel.. DEILIII å få vaske klede igjen!! Her e kl no hall 12 på formiddagen, mens heime me dokke e ho hall 4 om natta. Vi e med andre ord 8 tima forann dokke.. går litt i surr me datoa å slikt her nede.. På en sånn flybillettting gredde ej å skrive TO daga feil.. hehe..
Vi he sett oss litt rundt i byen her, og i går kveld va vi en heile gjeng på en kjempekjekke plass.. Snakka me to kara på 23 å 27 år fra «south of brisbane» (de e so KULT me australsk!!!!) som ej å lene-celine spelte nokre runde med biljard med å tok nokre pils. Veldi kjekke folk australerane.. Hekje møtt maken til høfligheit og vennligheit på same tid. Men uansett so va disse karane veldi imponerte over at vi hadde funne dinne plassen når vi hadde vore i Brisbane i under et døgn, for dei hadde vore der i fleire mnd før dei fann den, og hadde sida hatt det som fast plass både for å gå ut og for å samlast for et spel biljard eller sånn. Det va kjempego stemning der uten at der va so masse folk, og va visst veldi bra der når dei hadde band der. Veggane va flott pynta med grafitti (fin grafitti), interiøret bestod av svarte og raude Ikea-sofa med motsatt farge pute i, og raude og svarte 49,- kr bord, også fra Ikea. Der va som sagt biljard, og før hadde der viss vore storskjerm med playstation som folk kunne sitte å spele slik dei ville.. Ikkje at de begeistra mej so masse men.. :)
Det va en skikkeli «laidback» med bere bra musikk, og ei kjekk bartenderjente fra England som hadde backpacka i Australia i 10,5 mnd aleine :s At ho tør..
I dag skal vi ut, å ej regna med vi enda opp på den plassen vi va so vidt i går (Trans Continental)
Men no må ej gjere mej klar, for no skal ej, Lene-celine, Ole Andreas og Oddbjørn ut i jacuzien å bløyte oss litt :D Her e badebasseng som e iskaldt og boblebad som e veldi varmt.. Vi går for den siste! :) Skal publisere ditte skrivet imorga når ej fe internet. Imorga flytta vi nemmelig inn på¨Kangaroopoint der vi skal bo dei neste 6 vekene.. Blir kjekt å faktisk få Flytte inn i skap og skuffe å ikkje bere bo i en sekk.. Å ikkje minst ha internet!!! Kjøpte mej telefonkort igår å skulle ringe mi kjære mor, men ej fekk ikkje til å bruke det :( men imorga fe ej no nett på min egen PC å dermed skype :) gler mej til å høre stemmene dokkaaaa!!
Glade i dokke alle vennane å familia mi :) Smaskpladask!! <3
Cheers mate!

2 kommentarer:

Rebekka sa...

Hørast ut som du he de kjempekjekt, Hanne :) ej misunna dej sterkt! kos dej vidare og husk å ta mooonge bilde :D

love u <3

LeneBo sa...

Hanne, det e veldig dårlig med oppdatering her!!!! Må skrive meir, å legge inn bilde! Tenk på stakkars søstra di som sitte heime i regntåka å savna dej.. *hikst*

:)