onsdag 3. oktober 2007

Ej he lyst aa bo her nede ej..

HEI HEI FOLKEEEENS!!! Då e de vel på tide å skrive litt igjen.. No he ej fått sånn skjenn me dei næraste heime at de e vel bere å hive innpå etkvart.. He blitt so vandt med å skrive aa i stedet for å no at de e helt rart å skrive på min egen pc :)

Sida sist so he de igrunne ikkje skjedd so maaaasse spennande med tanke på at vi he slått oss til ro her å BOR her på en måte.. Dagane går ut på å sitte på skulen å jobbe med oppgåve eller å bere henge ilag vi enten vi e edru eller ikkje. He blitt litt som at vi e heime no :) He blitt godt kjent med byen og tinga rundt mej so de e ikkje de samme spennande «veit dokke ka ej såg idag da??» lenger.. MEN.. Sida sist so he vi vore i regnskogen i Australia, i sokalla «Binna Burra». Vi tok buss i ca en og en halv time til vi kom til en ganske øde plass med masse rare hytte. Eller telt om du vil..



Her e hyttetelta vi sov i :) Veldi koselig egentlig, med masse rare dyrelyda utafor om natta..

Når ej først kom inn i telte å såg so vart ej ganske nervøs. Der va bere nokre senge me null pute å dyne, å vi frykta at det va slik vi måtte ligge sida vi faktisk skulle sove i regnskogen.. Men etterkvart so fekk vi oss pledd å nokre usle pute, som vi faktisk sov ganske godt (kanskje det va øla som gjorde det?) Ja, der va faktisk en bar.. En veldi koselig en.. Der satt vi å prata å drakk litt pils å såg på wallabe'ane som hoppa forbi i ny og ne (Wallabe = mini-kengurua) SØTE!! :) Jess.. Den første dagen i Binna Burra so gjekk vi et godt stykke gjennom skogen (tru mej lene å kristin, det va hovdeåsen nr 2!!) Fantastisk..




hovdeaasen 2 :)

Fann mej et fint tred aa kvile mej i i regnskogen..






Her hadde vore skogb rann aa ditte tredet va heilt uthola.. Tok mej en tur inni ej..



Etterkvart kom vi fram til ei opa slette der vi blei delt inn i to gruppe. Den eine gruppa begynte med bakkelave aktiviteta, og den andre (mi gruppe) begynte med høgtoppe aktiviteta. Vi fekk utdelt klatresela og hjelp, og fekk instruksa i korleis enn sikra kvarandre når en klatra. Deretter bar det oppi treda på ulike balanseaktiviteta som i hovudsak gjekk ut på å kome sej fra eine enden av vieren, vajeren? Ja also en tjukk stålstreng (kjeme ikkje på kor ej skrive de) ;) Det va ganske høgt oppe, å ej fekk LITT tendensa til panikk første gongen, men etterkvart so gjekk de veldi bra :) va kjempekjekt..



Klar for action!






Ikkje fullt so klar for action ;)



Etter et par tima so møte vi andre gruppa igjen på den opne sletta for å ete lunsj. Der fekk vi hamburgerbrød med LITT skinke, LITT ost, tomat og LITT sennep.. hehe.. Sennepen redda måltidet for det va de einaste som smakte noke.. Men ej står fast ved at det meste smaka godt når enn ete det ute i naturen :) Vi fekk også leskedrikk, melon, appelsin og ei rare kake. Ei som heite Synnøve fekk et maurbet i rompa av en raude maur som va like stor som dei to fremste ledda på lillefiongeren min forresten.. Lite deili..

Etter pausa va det vår tur til å vere med på dei «lave aktivitetane». Her blei vi igjen delte i gruppe på tre der vi sirkulerte på forskjellige posta.. Dei gjekk ut på å balansere over en tømmerstokk som va hengt opp i begge enda (veldi vinglete), komme sej fra et tre til et anna nokre meter lengre vekk uten å vere i bakken (va hengt opp masse rare ting), gå på line osv.. En gjorde arbeidet, dei to andre sikra fra kvar si side.. He masse bilde, men gidde ikkje legge ut alt her :)







Her e Ellen i full gang med en av aktivitetane.. Her va to tau festa i to tred og so va dei festa i kryss.. her skulle vi komme oss fra eine sida til den andre uten a roere bakken.. Ditta va rett foer Ellen gjekk RETT i bakken ;) hehe.. ej aa Pernille sikra..



Når dagen va over gjekk vi gjennom skogen og heim til hyttene våre.. Ej og Kine sprang opp til dei to dusjane som va der å fekk dusja oss først av alle.. Det va ganskeeeee deili.. En dusj gjer susen etter en heil dag i en klamme regnskog. Seinare fekk vi middag som bestod av noke kjøtgreier som faktisk va veldi godt, pølse (dei he VELDI rare pølse i Australia. Når du kjøpe dei på butikken so e dei rå, slik som måren din mamma før du henge na te tørk) :S jaja.. so va der brød, salat, pastasalat og sjøøøølvagt... Hamburgerbrød.. hehe.. Dei e so rare..
Om kvelden gjekk vi en liten gjeng som sagt på baren og drakk pils og koste oss.. So sov vi søtt til neste morgon. Der va forresten en «Possom» som tigga mat heile natta.. å ej fekk na til å kome helt ned til kamerae mitt.. Han hang i halen sin :) Søt..









Possom, verdens stoerste tiggedyr.. Faktisk verre enn ne Ronja.. ;)



Om morgonen åt vi frukost å so bar det ut i bushen igjen. Dinne dagen va det klatring og sånn «henge i en sele å fyke fort som F nedover ei line». Vi blei delt i to gruppe og hadde lunsj i mellom slik som dagen før. Turen til Binna Burra va kjempearti!!!! :)


Paa vei ned fra ei fjellhylle..


Lene-Celine i full fart nedover lina.. DRITGOEY!!!


Eller so va vi sta å kjørte GO Kart i går. DEEEET va gøy det.. Lene? Ej å du skal til Olsvika når de verte sumar å kjøre.. Ej kjeme til å knuse dej ;) Det va helt utruli gøy å ej fekk deeet kicket ta å kjøre.. Å konkuranse instinktet mitt vokna til di grader! Hehe.. Å ej va faktisk litt go, for ej kom på 2 og 3 plass kvar gong ;)




Klar for kamp





bikka 64,7 km i timen ;)






Ditte va også en kjempeløyen dag å ej skulle ØNSKE at dokke kunne vere her la me mej bere for å sjå kor bra ej he de.. Ej blir helt kvalm når ej tenke på at det e bere tre veke til ej reise her i frå.. Men I'll be back.. De ekje tvil engong. :)

Ellers so e planen å fare til «Wet'n'Wild» på Laurdag, som e et kjempestort badeland. Kjekkaste som finst :) Å helga etterpå skal vi til Byron bay å surfe å slikke sooool.. Skal oppdatere etter ej he vore der :) Å so skal ej sjå om ej fe legge ut litt fleire bilde på Facebook.. He LITT masse bilde til vinkvelden vår systene mine :):):):):) Oohhh.. gler mej til å vere la me dokke jenn :) å brorane, å ne mamma.. å alle :) smask..

No avlsutta ej for dinne gong, å so kan ej no sei at de e beeeere å ringe mej. Nr mitt va feil på msn so dei so he sendt mld eller noke: Ej hekje fått den! Nr e: +61 421416596 :) Eller send mej en mail på epost eller facebook :) alltid like kjekt å høre heimafra..

Ej e veldi glade i dokke alle golla mine. Kristin, gi brorane en suss fra mej å sei ej e gladast i dei i heile verda. :) Smask!

1 kommentar:

Ellen sa...

You have been tagged! Sjekk bloggen min for mer info!! Yeah!